Vihula mõis. 800 aastat Eesti ajalugu / Vihula Manor. 800 Years of Estonian History

Vihula mõis. 800 aastat Eesti ajalugu / Vihula Manor. 800 Years of Estonian History

Autor: Olita Kjolby,Hans Henrik Kjolby

Kirjastus: Vihula Manor Lifestyle OÜ

Kategooria: Eesti ajalugu
2023 aasta

Hindad

Rahva Raamat
29.99€
Osta
Apollo
29.95€ / 28.45€
Osta
Avasta Vihula mõisa võluv ajalugu ja taassünd Olita ning Hans Henrik Kjølby sulest – "Vihula mõis. 800 aastat Eesti ajalugu". See teos on pühendatud ühele Eesti kaunimale pärlile, mis asub Lääne-Virumaal, Lahemaa rahvuspargi südames. Autorid, kes on ka mõisa praegused omanikud, viivad sind läbi aegade, tutvustades mõisa värvikat minevikku, erinevaid peremehi ning selle muundumist ajaloolisest maamajanduskeskusest luksuslikuks mõisakompleksiks.

Kui sa armastad ajalugu ja arhitektuuri, siis see raamat on just sinule. Vihula mõis, mis on Baltikumi suurim täielikult restaureeritud mõisaansambel, koosneb 30 hoolest hoolitsetud hoonest, mis asetsevad maalilise jõe ja tiikide kõrval. Raamatust leiad lugusid mõisa elustikust, sealhulgas kuidas mõis on sajandite jooksul olnud koduks nii maaviljelusele, piiritusetootmisele kui ka veskitele ja kõrtsidele.

Tänapäeval on Vihula mõis tuntud kui koht, kus pakutakse külalistele unustamatuid elamusi – alates peenest mõisahotellist kuni spa, restorani, muuseumide ja loodusradadeni. Raamatust saad teada, kuidas Olita ja Hans Henrik Kjølby, kogenud turismiettevõtjad, ostsid mõisa 2008. aastal ja kuidas nad on selle taastanud ning avanud avalikkusele, säilitades samal ajal selle ajaloolise hõngu ja iseloomu.

"Vihula mõis. 800 aastat Eesti ajalugu" on kirjutatud nii eesti kui ka inglise keeles, pakkudes lugemiselamust nii kohalikele ajaloohuvilistele kui ka rahvusvahelistele külalistele. See on lugu pühendumusest, visioonist ja armastusest Eesti kultuuripärandi vastu, mis on nüüd sinu käeulatuses. Võta aeg maha ja sukeldu Vihula mõisa lummavasse ajalukku.