VALGUS TUNNELI LÕPUS

VALGUS TUNNELI LÕPUS

Autor: Rainer Jancis

Kirjastus: MENU KIRJASTUS

Kategooria: Muusika
2014 aasta

Hindad

Rahva Raamat
20.65€
Hetkel pole saadaval
Apollo
19.00€ / 18.05€
Osta
Kui otsite põnevat lugemist, mis viib teid läbi Eesti muusikamaastiku viimaste kümnendite, on Rainer Jancise "Valgus tunneli lõpus" just see, mida vajate. See on isiklik ja aus pilguheit ühe muusiku teekonnale, kes on ühtlasi ka peategelane oma elu romaanis.

Rainer Jancis, tuntud Eesti muusik ja helilooja, avab oma elu ja loomingut käsitlevas teoses ukse ajastutesse, mis on kujundanud nii tema kui ka Eesti kultuuriruumi. Alustades Gorbatšovi perestroika-aegsest Nõukogude Liidust, liikudes läbi 90ndate Eesti, kus metalliäri õitses, jõuame välja tänapäeva, kus Eesti on Euroopa Liidu osa.

Jancise kirjutamisstiil on kaugel tavapärasest autobiograafiast; ta kasutab humoorikaid detaile ja lennukat narratiivi, et luua üldisem sisekaemus. Saate osa tema loomeprotsessist, näete, kuidas kujuneb kunstniku käekiri. Raamatus astuvad üles mitmed värvikad tegelased, kes on mõjutanud Jancise elu ja karjääri, sealhulgas tuntud avaliku elu tegelased ja sõbrad.

Jancis ei piirdu ainult oma muusikalise teekonna kirjeldamisega, vaid avab ka laiemalt kultuurilise konteksti, milles tema muusika on sündinud. Ta kirjeldab, kuidas tema muusika on vastupanu väikekodanlikule mugavusele ja kuidas see peegeldab ajastu vaimu.

"Valgus tunneli lõpus" ei ole lihtsalt autobiograafia, vaid pigem kultuurilugu, mis rikastab Eesti muusikaajalugu uute perspektiividega. Rainer Jancise teadmised ja kogemused muusikas, samuti tema eneseirooniline ja distantsilt vaatlev lähenemine, teevad sellest raamatust väärtusliku lugemise kõigile, kes on huvitatud muusikast ja kultuurist.

Kui tunnete, et tahaksite sukelduda ühe Eesti muusikalegendi elu ja loomingusse, siis "Valgus tunneli lõpus" on teie jaoks ideaalne valik. See on lugu, mis ei jäta kedagi külmaks, pakkudes nii naeru kui ka sügavamat kaasaelamist.