Rahvaluulekoguja reisiraamat

Rahvaluulekoguja reisiraamat

Autor: Rudolf Põldmäe

Kirjastus: EKM TEADUSKIRJASTUS

Kategooria: Eesti rahvakultuur
2023 aasta

Hindad

Rahva Raamat
24.99€
Osta
Apollo
24.95€ / 23.70€
Osta
Kas olete kunagi mõelnud, kuidas talletatakse meie esivanemate lugusid ja laule? Rudolf Põldmäe, tuntud folklorist, kirjandusteadlane ja kultuuriloolane, viib teid oma teoses "Rahvaluulekoguja reisiraamat" läbi aegade, kus ta ise oli nii koguja kui ka kirjutaja rollis. See raamat on justkui aken minevikku, kus Põldmäe jagab oma kogemusi ja seiklusi, mis teda rahvaluule kogumise teekonnal saatsid.

Põldmäe päevikud on kirjutatud kirega, mis peegeldab tema pühendumust ja armastust eesti rahvakultuuri vastu. Tema kirjeldused on elavad ja värvikad, viies teid rännakule mööda Eestimaa paiku, mis võivad tunduda tuttavad, kuid mida avastate täiesti uue nurga alt. Raamatus on tunda autori uljast vaimu ja põlemist teadmiste järele, mis teeb lugemiskogemuse eriti kaasahaaravaks.

Selle teose on hoolikalt ette valmistanud MTÜ Eesti Kohapärimuse Keskus, tagades, et Põldmäe pärand jõuaks tänapäeva lugejateni autentsel ja harival moel. "Rahvaluulekoguja reisiraamat" pole lihtsalt ajalooline dokument, vaid inspiratsiooniallikas, mis näitab, kuidas kultuuripärand kujundab meie identiteeti ja ühiskonda.

Kui teid huvitab, kuidas rahvaluule on aja jooksul kogutud ja säilitatud, siis on Rudolf Põldmäe "Rahvaluulekoguja reisiraamat" teie jaoks kohustuslik lugemine. See on lugu mehest, kes pühendas oma elu Eesti rahvakultuuri jäädvustamisele, ja see on lugu meie kultuurist, mis on rikas ja mitmekesine. Avastage Eesti rahvaluulet uuest perspektiivist ja laske end kaasa haarata Põldmäe kirglikust otsingust meie rahva loomingu sügavustesse.