Pisuhänd

Pisuhänd

Autor: Eduard Vilde

Kirjastus: RAHVA RAAMAT

Kategooria: Näitekirjandus
2024 aasta

Hindad

Rahva Raamat
12.99€
Osta
Eduard Vilde "Pisuhänd" on eesti kirjandusklassika tõeline pärl, mis pakub lugejale sügavat sissevaadet meie teatriajalukku. Rein Veidemann on tabavalt öelnud, et see teos võiks sümboliseerida kogu eesti teatrilugu. Kui otsid kirjandust, mis peegeldab eestluse hinge ja ajalugu, siis "Pisuhänd" on just see, mida vajad.

Jan Kaus on märkinud, et harva kohtab uue sajandi proosas nii mastaapset ja sügavat tegelaskuju kui Eduard Vilde loodud Tiit Piibeleht. Vilde oskus luua vastuolulisi ja ettearvamatuid karaktereid on imetlusväärne ning toob esile autori meisterlikkuse.

Jürgen Rooste on rõhutanud, et Vilde loomingut võib pidada üheks meie tüvitekstiks, mis kõnetab meie kollektiivset alateadvust. See on raamat, mis ei kaota kunagi oma tähtsust eesti kultuuriruumis.

Ülle Udam on väljendanud mõtet, et kui Vilde oleks kirjutanud mõne suurema Euroopa rahva keeles, oleks tema nimi ja looming leidnud kindla koha maailmakirjanduse klassikute seas. See on tunnustus, mis räägib palju autori universaalsest andest ja tema tööde olulisusest laiemas kultuurikontekstis.

Kui sa pole veel "Pisuhända" lugenud, siis on aeg tutvuda selle ajatult võluva teosega, mis on osa meie rahvuslikust aardekambrist. Eduard Vilde sulejõud ja teravmeelne pilk omaaegsele ühiskonnale teevad sellest raamatust midagi enamat kui lihtsalt meelelahutus – see on akna avamine eesti hinge ja ajaloo sügavustesse.