Metamorfoosid

Metamorfoosid

Autor: Emanuele Coccia

Kirjastus: TALLINNA ÜLIKOOL

Kategooria: Filosoofia
2024 aasta

Hindad

Rahva Raamat
19.50€
Osta
Apollo
19.95€ / 18.95€
Osta
Kas oled kunagi mõelnud, kuidas röövikust saab liblikas? See on justkui looduse maagia, kus üks olend transformeerub täiesti teiseks, ilma et nende vahel oleks nähtavaid sarnasusi. Emanuele Coccia "Metamorfoosid" viib sind süvitsi sellesse saladusse, avades ukse maailma, kus muutumine on elu alustala.

Coccia, kes on tuntud oma uuendusliku mõtlemise poolest, toob välja, kuidas kõik elusolendid – alates bakteritest ja viirustest kuni taimede ja loomadeni – on osa ühest suurest eluringist. Tema teoses "Metamorfoosid" avaneb idee, et iga liik on justkui eelmiste eluvormide muundumise tulemus, kusjuures kõik elavad organismid moodustavad omavahel seotud terviku.

Sündinud 1976. aastal, on Coccia itaalia juurtega Prantsuse filosoof, kes on viimasel ajal pälvinud rahvusvahelist tähelepanu oma ainulaadse lähenemisega elusloodusele. Ta vaatleb taimede elu ja selle seoseid inimese eksistentsiga, tuues bioloogia ja filosoofia kokkupuutepunkti. Tema kirjutistes kohtab poeetilist keelekasutust ja esseekirjandusele omast stiili.

Kui sind huvitab, kuidas kogu elu Maal on üksteisega seotud ja kuidas meie, inimesed, oleme osa sellest pidevast muutumisest, siis "Metamorfoosid" pakub sulle värsket ja sügavat perspektiivi. Coccia teos kutsub sind mõtisklema elu mitmekesisuse ja selle imelise võime üle kujuneda ja areneda. Ole valmis avastama, kuidas iga elusolend on osa maailma lõputust muutumisest, ja kuidas sina, jah just sina, oled osa sellest imelisest protsessist.