KOSTIPÄÄVÄ PAREMBA' PALA'

KOSTIPÄÄVÄ PAREMBA' PALA'

Autor: Setomaa Turism Mtü,Seto Käsitüü Kogo Mtü

Kategooria: Rahvusköögid
2018 aasta

Hindad

Rahva Raamat
21.95€
Hetkel pole saadaval
Apollo
22.95€ / 21.80€
Osta
Kas oled kunagi mõelnud, mis maitseid peidab endas Setomaa köök? Võib-olla oled maitsnud seto leelot või imetlenud seto sõlge, kuid kui palju sa tegelikult tead seto köögist? Setomaa on koht, kus iga suutäis toitu räägib lugusid ja kannab edasi traditsioone. Just seda rikkalikku maitsemaailma ja kultuuripärandit avab "Kostipäivä Paremba' Pala'" – kokaraamat, mis on pühendatud Setomaa kohvikutepäevale.

Augustikuu on Setomaal eriline, sest siis toimub Seto Külävüü kostipäiv. See on aeg, mil kohalikud viljad, marjad ja muud loodusannid on küpsenud ning valmis muutuma suussulavateks roogadeks. Kostipäeva süda lööb kohaliku tooraine rütmis, tutvustades seto toidukultuuri ja avades uksed taludesse, mis muidu jääksid paljudele avastamata.

Kui oled kostipäeval osalenud, siis tead, et lahkudes on huulil maitse ja südames soov need imelised road ka oma köögis järele proovida. Just sellest soovist sündiski mõte koondada kokku parimad palad, mis on viie aasta jooksul kostipäeva kohvikutes külastajatele pakutud.

Raamatus "Kostipäivä Paremba' Pala'" leiad 57 hõrgutavat retsepti, mis on valitud 2013.‒2017. aasta kostipäevade menüüdest. Raamat on kakskeelne, nii eesti kui ka inglise keeles, mis teeb sellest suurepärase kingituse või suveniiri nii kohalikule gurmaanile kui ka väliskülalisele. Seto küüki tähistav märk annab mõista, et tegu on tõeliselt autentse retseptiga. Lisaks toiduretseptidele avab raamat ukse seto toidukultuuri, tutvustades rahvakalendriga seotud toite, paastuaegseid roogi ja seto sõira saladusi.

Oma köögi rikastamiseks seto maitsetega või lihtsalt huvist selle ainulaadse kultuuriruumi vastu – "Kostipäivä Paremba' Pala'" on raamat, mis viib sind rännakule läbi Setomaa köögi, pakkudes samal ajal võimalust luua neid maitseid oma kodus.