KÖÖGIFÜÜSIKA. KOKANDUSE KUUEMÕÕTMELINE MAAILM

KÖÖGIFÜÜSIKA. KOKANDUSE KUUEMÕÕTMELINE MAAILM

Autor: Tiit Kändler

Kirjastus: MENU KIRJASTUS

Kategooria: Populaarteadus
2014 aasta

Hindad

Rahva Raamat
9.99€
Hetkel pole saadaval
Apollo
16.00€ / 15.20€
Osta
Kas sa oled kunagi mõelnud, kuidas teadus võib muuta sinu kokkamiskogemust köögis? "Köögfüüsika: Kokanduse kuue-mõõtmeline maailm" autorilt Tiit Kändlerilt on raamat, mis avab ukse toiduvalmistamise teaduslikku poole, pakkudes sulle võimalust mõista, kuidas füüsika seadused mõjutavad iga sinu tegevust köögis.

Toidu kohta levib palju vastuolulist infot. Võib-olla oled kuulnud hoiatusi pestitsiidide eest, mis võivad põhjustada kasvajaid, kuid kas teadsid, et taimed on evolutsiooni käigus arendanud välja võime toota oma kaitseks pestitsiide? Või et kuigi toidu hind näib aina tõusvat, on vilja suhteline maksumus viimase viiesaja aasta jooksul tegelikult drastiliselt langenud? Ja kuigi kiirtoit ja töödeldud toidud on tihti halvas valguses, on need tegelikult osa meie toitumiskultuuri ajaloost juba alates ajast, mil inimesed õppisid tuld kasutama.

Tiit Kändler, teaduskirjanik ja füüsik, viib sind läbi köögi mitmemõõtmelise maailma, kus ta selgitab lahti, kuidas füüsikalised seadused, mida me tavaliselt seostame näiteks garaaži või jalgpallistaadioniga, kehtivad ka sinu köögis. See raamat ei ole kuiv teadustekst, vaid pigem lõbus ja mõtlemapanev lugemine, mis näitab, kuidas teadmine võib vabastada ja avardada sinu arusaama toidust ja toiduvalmistamisest.

Kui sa soovid oma köögioskusi viia järgmisele tasemele, mõistes samal ajal toiduvalmistamise teaduslikke aluseid, siis on "Köögfüüsika" just see raamat, mida sa vajad. Avasta, kuidas teadmised füüsikast võivad muuta sinu igapäevast kokkamist ja kuidas teaduslik lähenemine võib avada uusi uksi sinu kulinaarsele loovusele.