KOKARAAMAT. 1331 SÖÖGIVALMISTAMISE ÕPETUSEGA

KOKARAAMAT. 1331 SÖÖGIVALMISTAMISE ÕPETUSEGA

Autor: Jaan Koor

Kirjastus: PENIKOOREM

Kategooria: Kokaraamatud
2017 aasta

Hindad

Rahva Raamat
21.70€
Hetkel pole saadaval
Apollo
18.75€
Osta
Kas oled kunagi mõelnud, kuidas meie esivanemad maitsvaid roogasid valmistasid? Või otsid inspiratsiooni, et tuua oma kööki ehtsat Eesti maitset? Jaan Koore "Kokaraamat. 1331 söögivalmistamise õpetusega" on just see, mida vajad.

Eesti kulinaaria on rikas ja mitmekesine, kuid tihtipeale unustame oma juured, kui köögis toimetame. See raamat on kui ajarännak, mis viib sind tagasi aastasse, mil meie kokandus oli veel tugevalt mõjutatud Euroopa maitsetest, kuid ometi ainulaadselt Eesti oma. Jaan Koor, kelle nimi võib tänapäeval tunduda vähemtuntud, oli omal ajal tõeline toidukunsti tundja ja tema retseptikogu on tõeline aare igale toiduhuvilisele.

Eesti toidukultuuri suurkuju Dimitri Demjanov on rõhutanud, et meie etnograafilise köögi – mis erineb Aliise Moora uuritud talupojaköögist – taaselustamine pole sugugi keerukas. See raamat ongi selle kinnituseks, pakkudes sulle võimalust siduda loodusest leitud maitseid ja toiduaineid suupärasteks roogadeks.

Põhjamaade köögi populaarsus ei tohiks eestlastele üllatusena tulla, sest selles peituv lihtsus ja maitsepuhtus on meile juba ammu tuttavad. Valdur Mikita on isegi öelnud, et meie suhtumine toidukultuuri võiks olla veidi nihkes reaalsusest – just see annabki meie köögile iseloomuliku värvingu.

Jaan Koore teos on midagi enamat kui lihtsalt kokaraamat – see on kultuuripärand, mis räägib lugusid ja jagab tarkusi. Autor ise soovib raamatu lugejatele õnnelikku teekonda ja palju kasu selle kasutamisest, pöördudes eriti Eesti perenaiste ja neidude poole.

Kui soovid oma toiduvalmistamisoskusi rikastada ja avastada, kuidas 130 aasta tagune Eesti köök Euroopa maitsetega põimus, siis on Jaan Koore "Kokaraamat" sinu jaoks ideaalne valik. Avasta vanu maitseid uuesti ja lase oma köögil särada eestimaise ehedusega.