Õie- ja ürdiliköörid. 50 retsepti Schwarzwaldi kutseliselt viinameistrilt. Rita Vitt

19,18 €


Autor: Rita Vitt
Tõlkija: Anne Arold
Formaat: Pehme kaas
Lehekülgi: 128
Kirjastus: Hea Lugu
ISBN: 9789949673995
Ilmumisaeg:
Mõõdud: 168mm x 235mm

Õie- ja ürdiliköörid

50 retsepti Schwarzwaldi kutseliselt viinameistrilt

Keemiku haridusega kogenud viinameister Rita Vitt teeb oma Saksamaal Schwarzwaldis asuvas Brunnenhofi mahetalus juba üle 20 aasta likööre, mille retseptides ta sobitab kokku nii õite kui ürtide lõhna- ja maitsenüansse. Hõrgud, osalt ka eriskummalised kombinatsioonid pakuvad igale liköörinautijale uusi maitseelamusi, kehutades huvilist argiste loodusandidega loominguliselt ümber käima.

Retseptides on lähteained antud 1 ja 5 liitri likööri valmistamiseks. Lisaks saate raamatust täpsed juhised ürtide-õite-viljade korjamiseks ja töötlemiseks ning ka likööri säilitamiseks. Autor soovitab: valmistage endale uusi maitseüllatusi, alustades magusa hõnguga üheksavägise-saialilleliköörist
ja lõpetades vürtsika rohelist värvi teelehe-kortslehelikööriga. Likööri valmistamisest võib saad tore harrastus, mis aitab ka taimi tundma õppida.

Raamatu ilusatel piltidel mõjuvad väga ahvatlevalt kannikese-, sireli-, ristikuõie- ja angervaksaliköör, kuid looduslikke rüüpeid saab teha nt ka lehisekäbidest ja kuusekasvudest, retseptides on soovitatud koos kasutada nt kõrvenõgeseid ja sarapuupähkleid ning rabarberit ja tüümiani. 

Samast kategooriast