Häving

Autor: Michel Houellebecq

Kirjastus: VARRAK

Kategooria: Ulme
2024 aasta

Hindad

Rahva Raamat
32.50€
Osta
Apollo
34.95€ / 33.20€
Osta
Michel Houellebecqi teos "Häving" viib lugeja kaasahaaravale teekonnale läbi poliitilise ebakindluse ja ökoloogilise kriisi, mis on asetatud aastate 2026–2027 konteksti. See on lugu, mis põimib endas nii põnevust kui ka sügavamat sotsiaalset kommentaari, kajastades autori teravat pilku ühiskonna kitsaskohtadele.

Kujutage ette maailma, kus valitsevad salapärased veebisõnumid ja kus terroriaktid on muutunud häirivaks reaalsuseks. Selles maailmas elab Paul Raison, peagi viiekümneseks saav majandusministeeriumi kõrge ametnik, kes on ministri usaldusisik ja mõjukas nõuandja. Pauli elu keerleb poliitilise võitluse ja turvalisuse otsingu ümber, kuid samal ajal leiab aset ka sügavalt isiklik ja intiimne lugu, mis paneb teda silmitsi seisma oma elu suurimate küsimustega.

Michel Houellebecq, sündinud 1956. aastal, on prantsuse kirjanduse üks silmapaistvamaid nimesid. Ta on tuntud oma terava ja provokatiivse stiili poolest, mis sunnib lugejaid mõtlema läänemaailma hetkeseisundile ja sellele, kuidas meie ühiskond toimib – või ei toimi. Houellebecq ei karda näidata ühiskonna valukohti ja tema romaanid on sageli esile kutsunud elavaid arutelusid ja poleemikat.

Eesti lugejatele on Houellebecq juba tuttav mitmete tõlgete kaudu, sealhulgas "Võitlusvälja laienemine", "Elementaarosakesed", "Kaart ja territoorium", "Saare võimalikkus", "Alistumine", "Platvorm", "H. P. Lovecraft: maailma vastu, elu vastu" ja "Serotoniin". "Häving" jätkab Houellebecqi traditsiooni uurida inimkogemuse tumedamaid külgi, pakkudes lugejatele võimalust süveneda kaasaegse ühiskonna keerukusse ja vastuoludesse.

Kui olete huvitatud kaasaegsest kirjandusest, mis ei karda puudutada tundlikke teemasid ja pakub sügavat mõtisklust tänapäeva maailma üle, siis "Häving" võib olla just see teos, mida otsite. Michel Houellebecqi terav ja kaasakiskuv kirjutamisstiil ei jäta teid kindlasti külmaks.