Eesti Peakokkade lugu. Sbornikust Michelin

Eesti Peakokkade lugu. Sbornikust Michelin

Kirjastus: MENU KIRJASTUS

Kategooria: Kokad ja restoranid
2023 aasta

Hindad

Rahva Raamat
44.99€
Osta
Apollo
45.95€ / 43.65€
Osta
Kas olete kunagi mõelnud, kuidas Eesti kulinaarne maastik on arenenud läbi aastakümnete? Avastage "Eesti Peakokkade lugu. Sbornikust Michelin" – teos, mis viib teid põnevale rännakule läbi viimase kolmekümne aasta, kus Eesti restoranikultuur on teinud tohutu arengu. See on lugu, mida jutustavad teile kuuskümmend viis Eesti tippkokka, kes on olnud tunnistajaks ja osalisteks meie toidukultuuri muutumises.

Käesolev raamat on justkui ajarännak, mis algab nõukogudeaegsest sbornik'ust – toona kõikvõimsast retseptiraamatust, mis dikteeris, mida ja kuidas sööklates ning restoranides valmistati. Teekond viib meid läbi muutuste ja arengute kuni tänapäevani, kus Eesti restoranid on saavutanud tunnustust isegi niivõrd prestiižses väljaandes nagu Michelin Guide, tõustes gastronoomiamaailma tähtede hulka.

Raamatut rikastavad restoranikriitikute teravmeelsed tähelepanekud ja ülevaade 53-st hõrgust retseptist, mis on pärit nii minevikust kui ka tänapäevast. Need retseptid ei ole lihtsalt toiduvalmistamise juhised, vaid igaüks neist kannab endas lugu ja traditsiooni, mis on kujundanud Eesti kööki selleks, mis see täna on.

"Eesti Peakokkade lugu. Sbornikust Michelin" on mitte ainult kulinaarne dokument, vaid ka sügavalt isiklik ja inspireeriv lugemine. See on raamat, mis ei jäta külmaks ühtegi toiduhuvilist ega ajalooarmastajat. Kui olete toidukultuuri austaja või lihtsalt huvitatud Eesti ajaloost, siis see teos on teie jaoks kohustuslik lugemine. Avastage, millised lood ja inimesed on kujundanud Eesti toidumaailma selliseks, nagu me seda täna teame.