Anne Franki päevik. Tagakoda 1942-1944

Anne Franki päevik. Tagakoda 1942-1944

Autor: Anne Frank

Kirjastus: TÄNAPÄEV

Kategooria: Ajaloolised isikud ja elulood
2024 aasta

Hindad

Rahva Raamat
25.50€
Osta
Apollo
26.95€ / 25.60€
Osta
Kas olete kunagi mõelnud, kuidas oleks elada ajal, mil maailm on pööratud pea peale? "Anne Franki päevik: Tagakoda 1942-1944" viib teid sügavale noore tüdruku südamesse ja mõtetesse, kes seisab silmitsi ühe 20. sajandi kõige tumedama perioodiga. Anne Frank, sündinud 1929. aastal Frankfurtis, oli elav ja uudishimulik laps, kelle elu muutus järsult, kui Hitleri režiim Saksamaal võimule tõusis. Tema perekond otsustas põgeneda Hollandisse, kuid ei pääsenud sõja haardest, kui Saksamaa 1940. aastal Hollandi okupeeris.

Sellest hetkest alates muutus Anne'i elu põgenemiseks reaalsuse eest, varjates end koos oma perega Amsterdamis asuvas tagakojas. Just seal, peidus maailma silmade eest, hakkas Anne pidama päevikut, mis on nüüdseks saanud ajalooliseks dokumendiks, kajastades sõja julmust ja inimvaimu vastupidavust.

Alates 1942. aasta 12. juunist kuni 1944. aasta 1. augustini kirjutas Anne oma mõtteid ja tundeid, jagades oma hirme, lootusi ja unistusi. Tema sõnad on tõeliselt liigutavad, pakkudes intiimset pilguheitu noore tüdruku ellu, kes püüdis leida ilu ja tähendust isegi kõige raskematel aegadel.

1947. aastal esmakordselt avaldatud päevik on nüüdseks tõlgitud rohkem kui 60 keelde, olles üks enimloetud isiklikke kirjutisi üle kogu maailma. Eesti keeles on teie ees täielik väljaanne, mis sisaldab kõiki Anne'i kirjutisi ilma varasemate avaldajate tehtud väljalõigeteta.

"Anne Franki päevik: Tagakoda 1942-1944" ei ole lihtsalt ajalooline dokument, vaid sügavalt isiklik lugu, mis räägib katkenud lapsepõlvest ja perekonnast, kes leidis julguse seista vastu kõige karmimatele katsumustele. See on teos, mis ei jäta kedagi külmaks, ja on kohustuslik lugemine kõigile, kes soovivad mõista inimhinge sügavusi ja ajaloo mõju meie eludele.