1380. Suur-Leedu või Moskva?

1380. Suur-Leedu või Moskva?

Autor: Jüri Kotšinev

Kirjastus: GRENADER GRUPP

Kategooria: Teiste riikide ajalugu
2016 aasta

Hindad

Rahva Raamat
5.80€
Osta
Apollo
6.49€
Osta
Kui oled ajaloohuviline ning Sind paeluvad keskaegsed võimuvõitlused ja riikide tõusud ning langused, siis Jüri Kotšinevi teos "1380. Suur-Leedu või Moskva?" on just Sinu jaoks. Raamat viib Sind tagasi 14. sajandi teise poolde, mil Venemaa alad olid veel killustunud ja Kuldhordi mõju all.

Kotšinevi põhjalik uurimus heidab valgust Moskva tõusule, mis sai alguse just sel ajajärgul. Ta kummutab levinud müüdi, et Kulikovo lahinguga lõppes mongoli-tatari ikke aeg Venemaal, selgitades, et tegelikult oli see Moskva suurvürstiriigi iseseisvuse manifesteerimine mongolite sisepoliitilistes konfliktides. Raamatust saad teada, kuidas Dmitri Donskoi kindlameelne juhtimine Kulikovo lahingus oli kriitilise tähtsusega, kuna see võimaldas Moskval kujuneda uueks võimukeskuseks, mis hiljem ühendas enda ümber teised Vene vürstiriigid.

Autor ei piirdu ainult Moskva ja Kuldhordi suhetega, vaid laiendab vaatevälja, kaasates Leedu suurvürstiriigi, mis 14. sajandi lõpus oli samuti regionaalseks suurvõimuks kujunemas. See raamat on põnev lugemine kõigile, kes soovivad süveneda keerukasse ajaloo sasipuntrasse, kus võim, diplomaatia ja sõjapidamine põimuvad omavahel tihedalt.

"1380. Suur-Leedu või Moskva?" on Sinu võimalus sukelduda ajaloo sügavustesse ja mõista paremini, kuidas tänapäeva Venemaa alused pandi. See on teos, mis ei jäta ükskõikseks ühtegi ajalooarmastajat, pakkudes sügavat analüüsi ja uusi perspektiive ammustele sündmustele.