VALITUD TEOSED VI. VARIA. AUTOBIOGRAAFIA

VALITUD TEOSED VI. VARIA. AUTOBIOGRAAFIA

Autor: Sławomir Mrożek

Kirjastus: HENDRIK LINDEPUU

Kategooria: Kirjandus, teater ja kino
2019 aasta

Hindad

Rahva Raamat
9.50€
Osta
Kui otsite sügavat sissevaadet ühe Poola kirjanduse suurkuju, Sławomir Mrożeki, mõttemaailma, siis "Valitud teosed VI. Varia. Autobiograafia" on teos, mis võiks teid kõnetada. See kuues köide on kui aken Mrożeki hilisemasse loomingusse, pakkudes lugejale haruldast võimalust tutvuda tema viimaste lühijuttude, mõtiskluste ja artiklitega. Kuid eriline pärl selles kogumikus on Mrożeki autobiograafiline teos "Baltazar", kus ta käsitleb oma elu algusaegadest kuni ajani, mil ta 1963. aastal Poolast lahkus.

"Baltazar" on kirjutatud Mrożeki tuntud terava pliiatsiga, kuid see on ka üllatavalt isiklik ja avameelne. Autor ei heida pilku ainult oma lapsepõlvele ja noorusele, vaid ka laiemalt Poola ühiskonnale ja kultuurile, mis kujundasid tema maailmavaadet ja kirjanikuteed. See on lugu, mis ei kõnele ainult ühe mehe elust, vaid pakub ka peegeldusi sellest ajastust ja keskkonnast, mis on mõjutanud paljusid tema põlvkonnast.

Kui olete huvitatud kirjandusest, ajaloost või lihtsalt inimlikest lugudest, siis Mrożeki "Valitud teosed VI. Varia. Autobiograafia" on raamat, mis võib teile pakkuda nii intellektuaalset kui ka emotsionaalset rikastust. See on teos, mis ei jäta teid külmaks, kutsudes esile nii naeru kui ka pisaraid, ning võimaldab teil süüvida ühe mõjuka kirjaniku elu ja loomingu süvakihtidesse.