1242 Peipsi peal: lahing ja müüt

1242 Peipsi peal: lahing ja müüt

Autor: Andres Adamson

Kirjastus: ARGO

Kategooria: Eesti ajalugu
2024 aasta

Hindad

Rahva Raamat
16.99€
Osta
Apollo
17.95€ / 17.05€
Osta
Kas olete kunagi mõelnud, mis tegelikult toimus 1242. aasta kevadel, kui Peipsi jääkate muutus ajalooliseks lahinguväljaks? Andres Adamsoni raamat "1242 Peipsi peal: lahing ja müüt" viib teid tagasi aega, kus toimus üks meie ajaloo märgilisemaid kokkupõrkeid – Jäälahing. See pole lihtsalt lahingu kirjeldus; see on lugu, mis avab ukse keskaegsesse maailma, kus omavahel põimusid poliitika, usk ja kangelaslikkus.

Adamsoni teos koorib kiht-kihilt lahti müüte ja legendid, mis on sajandite jooksul Jäälahingu ümber kootud. Ta ei piirdu ainult lahingu enda analüüsimisega, vaid lahkab ka selle ajaloolist konteksti, tuues esile, kuidas hilisem Moskva suurvürstiriigi ja tsaaridünastia kujunemine on mõjutanud meie arusaama sellest sündmusest. Raamat pakub haruldast sissevaadet, kuidas ajalugu ja selle tõlgendamine võivad mõjutada rahvuslikku identiteeti ja kollektiivset mälu nii Eestis kui ka Venemaal.

Teise, täiendatud ja parandatud trüki lehekülgedel avaneb teile võimalus sukelduda sügavamale kui kunagi varem, et mõista, kuidas ja miks Jäälahing on omandanud oma müütilise aura. See raamat on teie võimalus avastada tõde, mis peitub legendide varjus, ning saada osa ajaloolisest teekonnast, mis on kujundanud meie praegust maailma.

Kui ajalugu on teie kirg ja te soovite mõista, kuidas minevik kujundab olevikku, siis "1242 Peipsi peal: lahing ja müüt" on teie jaoks kohustuslik lugemine. Avastage, mis tegelikult juhtus Peipsi jäisel pinnal ja kuidas see sündmus on kujundanud meie ajaloolist narratiivi.